25th September 2016 Gk And Current Affairs

  1. Who has been bestowed with the 2016 Clinton Global Citizen Award?
    A) Adi Godrej
    B) Mukesh Ambani
    C) Rahul Bajaj
    D) Azim Premji

 

Show Answer

Answer: Option A
Explanation:Adi Godrej has been bestowed with the 2016 Clinton Global Citizen Award

2) “Mission Parivar Vikas” will be launched by which union ministry for improved family planning services?
A) Ministry of Rural Development
B) Ministry of Women and Child Development
C) Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation
D) Ministry of Health and Family Welfare

Show Answer

Answer: Option D
Explanation:“Mission Parivar Vikas” will be launched by Ministry of Health and Family Welfare

3) The first-ever childhood cancer awareness exhibition will be held at which city of India?
A) Jaipur
B) Agra
C) Indore
D) Gandhinagar

Show Answer

Answer: Option B
Explanation:The first-ever childhood cancer awareness exhibition will be held at Agra

4)The National SC/ST Hub will be launched in which city of India?
A) Jaisalmer
B) Agra
C) Ludhiana
D) New Delhi

Show Answer

Answer: Option C
Explanation:The National SC/ST Hub will be launched in Ludhiana

5)Which city has the highest literacy rate?
A) Kerala
B) Goa
C)Lakshadweep
D) Delhi

Show Answer

Answer: Option A
Explanation:Kerela has the highest literacy rate with 93.91% literacy

6) Which country has the lowest crime rates in the world?
A) Japan
B) Denmark
C) Singapore
D) Switzerland

Show Answer

Answer: Option D
Explanation:Switzerland has the lowest crime rates in the world

7)Which company made a sunscreen that smells like fried chicken?
A) Kaya
B) Himalaya
C) VLCC
D) KFC

Show Answer

Answer: Option D
Explanation:KFC made a sunscreen that smells like fried chicken

8)Who has become the brand ambassador of Uttar Pradesh’s Samajwadi Kisan Beema Yojana (SKBY)?
A)Salman Khan
B)Nawazuddin Siddiqui
C)Irfan khan
D)Vidya Balan

Show Answer

Answer: Option B
Explanation:Nawazuddin Siddiqui become the brand ambassador of Uttar Pradesh’s Samajwadi Kisan Beema Yojana (SKBY)

9)Indian Navy has launched which of its most advanced guided missile?
A)Dhanush
B)Agni
C)Destroyer ‘Mormugao
D)None of these

Show Answer

Answer: Option C
Explanation::Indian Navy has launched Destroyer ‘Mormugao one of its most advanced guided missile

10)What is the full form of UNODC?
A)United Nation Office on Drugs and Crime
B)United Nation Office for Development Community
C)United Nation Office For Developing Country
D)None of these

Show Answer

Answer: Option A
Explanation:United Nation Office on Drugs and Crime