26th September 2016 Gk and Current Affairs

1) What is the name of the first actress to receive Padmashree ?
A) Nargis
B) Devika Rani
C) Sabana Azami
D) None of these
Show Answer

Answer: Option A
Explanation: Nargis was the first actress to receive Padmashree .

2) Apart from India, in which of the following two countries, Tamil is an official language?
A) Mauritius and Malaysia
B) Malaysia and Indonesia
C) Sri Lanka and Mauritius
D) Sri Lanka and Singapore
Show Answer

Answer: Option D
Explanation:Apart from India,Tamil is an official language of Sri Lanka and Singapore
.

3)Which beverage brand has launched its latest digital film ‘Hope, the Boat’?
A) Pepsi
B) Minute Maid
C) Paper Boat
D) None of these
Show Answer

Answer: Option C
Explanation:Paper Boat has launched its latest digital film ‘Hope, the Boat’ .

4) Which ecommerce major has launched its fashion private label ‘Symbol’ ahead of the festive season sales?
A) Flipkart
B) Snapdeal
C) Amazon
D) None of these
Show Answer

Answer: Option C
Explanation:Amazon has launched its fashion private label ‘Symbol’ ahead of the festive season sales.

5) Which jewellery brand has launched the digital film #BestAtWork ?
A) Parineeta
B) Nakshatra
C) Gitanjali
D) TANISHQ MIA
Show Answer

Answer: Option D
Explanation:TANISHQ MIA has launched the digital film BestAtWork .

6)Uber has announced a new initiative, in partnership with which company and National Skill Development Corporation (NSDC), to create job opportunities for one million people by 2018?
A) Maruti
B) Skoda
C) Honda
D) Toyota
Show Answer

Answer: Option A
Explanation:Maruti in partnership with Uber and National Skill Development Corporation to create job opportunities for one million people by 2018

7) Which domestic airline has partnered with travel commerce platform Travelport to distribute its fares and ancillary products to portal’s customers?
A) Jet Airways
B) Spicejet
C) Air India
D) Indigo
Show Answer

Answer: Option D
Explanation: Indigo has partnered with Travelport to distribute its fares and ancillary products to portal’s customers.

8) Salman Khan has been signed as the brand ambassador of which snacks brand?
A) Lays
B) Yellow Diamond
C) Haldirams
D) None of these
Show Answer

Answer: Option B
Explanation: Salman Khan has been signed as the brand ambassador of Yellow Diamonds .

9)Who among these was the first Indian to win an individual Olympic Games :
A) K.D. Jadhav
B) Jatnail Singh
C) P.T. Usha
D) Milkha Singh
Show Answer

Answer: Option A
Explanation:Khashaba Dadasaheb Jadhav is the first Indian to win a Olympic Medal which was bronze in 1952 Summer Olympics in Helsinki..

10)Which country has the Highest Literacy Rate?
A) Israel
B) Russia
C) Us
D) Canada
Show Answer

Answer: Option B
Explanation: Russia has the highest literacy rate in world with 99.7% literacy..